Moje truskaweczki

Moje truskaweczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawek

    4 kg
  • cukru

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć na dużą miskę. Zasypać cukrem. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać więcej cukru. Odstawić na 3-4 godziny, aż truskawki puszczą sok. Truskawki razem z sokiem nakładamy do umytych i wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 15 minut od momentu zagotowania. Są bardzo dobre. Można je wykorzystać do ciast, deserów, kompotów.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat