Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana tortilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na tortille

mąka 1 szklanka
woda 1 szklanka
oliwa 1/5 szklanki
sól szczypta

Farsz

kabanos 2 sztuki
szynka 100 gram
ser żółty 100 gram
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana tortilla

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy wodę i olej. Miksujemy mikserem na jednolitą masę.
Krok 1 - Zapiekana tortilla  foto
2
Z ciasta smażymy na patelni duże placki tortilli.
Krok 2 - Zapiekana tortilla  foto
3
Każdą tortillę smarujemy ketchupem.
Krok 3 - Zapiekana tortilla  foto
4
Następnie na połowie tortilli układamy pokrojone na kawałki kabanosy i szynkę.
Krok 4 - Zapiekana tortilla  foto
5
Wędliny posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
Krok 5 - Zapiekana tortilla  foto
6
Zwijamy na pół. Posypujemy żółtym serem, również startym na tarce o drobnych oczkach. Zapiekamy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.
Krok 6 - Zapiekana tortilla  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.02.2016 14:11
doskonała musi być taka zapieczona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak