Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 110 g
cukier 25 g
Kwas cytrynowy Prymat
sól
cebula 95 g
kapusta młoda 1,5 kg
smalec 65 g
mąka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda duszona

Kapustę drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.

Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier, ewentualnie kwasek cytrynowy i sól, wymieszać i mieszając zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!
Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak