Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada srebrna pieczona po francusku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 2 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sól do smaku 2 szczypty
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada srebrna pieczona po francusku

Rybę oczyszczamy. Czosnek obieramy i kroimy, nacieramy nią doradę, posypujemy mieszanką czosnkową. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec nakładamy musztardę francuską.

Marynujemy w ziołach około 2 godziny pozostawiając w lodówce.

Zawijamy w folię i pieczemy na grillu lub w piekarniku.

Podajemy z sałatką dowolną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.02.2016 12:35
pyszne jedzonko na talerzu
tobi1989 24.02.2016 09:22
Uwielbiam pieczone ryby :)
jagoda5913 24.02.2016 00:21
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak