Klopsiki z ryby gotowane

Klopsiki z ryby gotowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

klopsiki

  • ryba

    350 g surowa bez ości i skóry
  • jajko

    45 g ( 1 małe)
  • bułka czerstwa

    35 g
  • mleko

    60 g
  • koperek Prymat

  • majeranek Prymat

  • sól

    odrobina

jarzyny

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1/2 małej sztuki
  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsiki z ryby gotowane
Rybę surową i namoczoną w mleku bułkę przepuścić przez maszynkę.
Dodać jajko, majeranek , zielony koperek i sól. Wyrobić do połączenia składników.
Krok 2 - Klopsiki z ryby gotowane
Z ryby uformować kotleciki i wstawić do lodówki.
Krok 3 - Klopsiki z ryby gotowane
Warzywa obrać , drobno pokroić.
Na patelnię wlać odrobinę oliwy, wsypać warzywa , dodać odrobinę soli i cukru.i podlać 300 ml wody.
Nie przykrywając patelni gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Krok 4 - Klopsiki z ryby gotowane
Gdy woda lekko odparuje delikatnie wkładamy kotleciki. Przykrywamy i dalej na wolny ogniu gotujemy je około 10 minut.
Po tym czasie ostrożnie przekładamy je na drugą stronę i dalej gotujemy ok. 10 minut.
Podajemy z warzywami do ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

26.02.2016 16:23
Dietetyczne jedzonko.

tobi1989

26.02.2016 10:00
Lubię takie :)

gosia56

26.02.2016 09:41
pyszne zdrowe jedzonko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat