Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i startym topinambur

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść
topinambur 1 łyżka
orzechy włoskie 2 łyżki
miód wielokwiatowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i startym topinambur

Liście szpinaku myjemy, osuszamy i wykładamy na duży talerz. Orzechy włoskie, sprawdzamy czy nie są gorzkie wcześniej, wrzucamy w dużych kawałkach na szpinak.

Polewamy miodem kwiatowym sałatkę.

Na koniec ścieramy topinambur na tarce do parmezanu i posypujemy na wierzchu sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak