Ruloniki z szynki kolorowe

Ruloniki z szynki kolorowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/2 strąka
  • Fasolka szparagowa żółta

    200 g
  • szczypiorek kilka gałązek

  • sól

  • plasterki kwadratowej szynki

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę dokładnie przebrać, opłukać, osączyć, odciąć końce.
Ugotować w osolonej wodzie, uważając aby fasolka się nie rozgotowała.
Ugotowane strąki dokładnie osączyć na sicie.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na paski.
Szczypiorek opłukać, osączyć.
Na każdym plasterku szynki położyć po 2 strąki fasolki i paseczek papryki.
Zwinąć, każdy rulon ozdobnie obwiązać szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tetiana

01.02.2011 16:18
pomysłowe

bogumiła3

16.09.2010 23:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat