Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa krupnik

skrzydełka kurczaka 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
kasza jęczmienna 1 woreczek
ziemniaki ugotowane 5-6 sztuk
zielona pietruszka odrobina
boczek wędzony 20 dkg

Przyprawy

sól i pieprz

Porada

Boczek wędzony można przesmażyć i wymieszać z zupą, daje lepszy smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krupnik

Do wody wrzucamy umyte skrzydełka, ziele i listek laurowy oraz lubczyk.Gotujemy. Obieramy włoszczyznę i ziemniaki.Kroimy w kostkę.Wrzucamy do wywaru.Osobno gotujemy kaszę. Dodajemy ją potem do wywaru.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak