Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 700 kg
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
marchew 1 szt
margaryna 40 g
por 50 g
cebula 200 g
smalec 100 g
koncentrat pomidorowy 150 g
sól
papryka mielona
ser żółty 400 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zapiekanka

Mięso zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, wywar przecedzić.
Cebulę pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso wraz z cebulą zemleć w maszynce.
Warzywa pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać margarynę wymieszać.
Blachę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką.
Na dno położyć warstwę makaronu, dodać mięso, warzywa, koncentrat pomidorowy, paprykę, pieprz, przykryć warstwą makaronu i polać resztą tłuszczu, na wierzchu posypać startym serem.
Blachę wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 13.03.2011 21:15
fajna:)
Tetiana 14.02.2011 15:18
trzeba wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak