Włoska zapiekanka

Włoska zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    700 kg
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • margaryna

    40 g
  • por

    50 g
  • cebula

    200 g
  • smalec

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    150 g
  • sól

  • papryka mielona

  • ser żółty

    400 g
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, wywar przecedzić.
Cebulę pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso wraz z cebulą zemleć w maszynce.
Warzywa pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać margarynę wymieszać.
Blachę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką.
Na dno położyć warstwę makaronu, dodać mięso, warzywa, koncentrat pomidorowy, paprykę, pieprz, przykryć warstwą makaronu i polać resztą tłuszczu, na wierzchu posypać startym serem.
Blachę wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

13.03.2011 21:15
fajna:)

Tetiana

14.02.2011 15:18
trzeba wypróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat