Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe zawijańce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
boczniaki 150 g
ser żółty 300 g
naleśniki 12 szt
papryka czerwona
seler naciowy 3 łodygi
cebula
ząbki czosnku 4
owoc kaktusa
Musztarda francuska Prymat
sól
pieprz
oregano
kurkuma
Papryka ostra mielona Prymat
sos sojowy
olej sezamowy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe zawijańce

Mięso oczyścić, oprószyć solą i pieprzem, kurkumą i papryką, dodać olej i trochę sosu sojowego. Dobrze natrzeć mięso przyprawami i odstawić.
Obrać cebulę, czosnek i pokroić na półplasterki.
Na patelni usmażyć mięso, po 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu. Gdy przekręcimy mięso dodajemy cebulę i czosnek. Następnie studzimy. Paprykę obieramy i razem z boczniakami i selerem kroimy na cienkie paseczki. Ser trzemy na tarce. Mięso również kroimy po skosie w cienkie paski.
Naleśniki układamy na blacie, zakładając jeden na drugiego do połowy szerokości. Trzy naleśniki w poprzek a cztery wzdłuż. Smarujemy trzema łyżkami musztardy francuskiej. Równomiernie rozkładamy boczniaki, paprykę, seler naciowy. Układamy paski mięsa, posypujemy 3/4 ilości żółtego sera i zawijamy całą roladę, którą następnie kroimy w poprzek na 5 cm kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Zawijańce z naleśników układamy na blasze wysmarowanej olejem. Posypujemy resztą sera i posypujemy ostrą papryką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 - 15 minut.
Obieramy ze skóry owoc kaktusa i kroimy w drobną kosteczkę.
Po wyjęciu z piekarnika i wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojonym owocem kaktusa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.02.2016 18:55
ciekawy przepis
IKrakowianka 22.02.2016 17:43
bardzo smaczne
adelajda 22.02.2016 16:51
fajnie podane naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak