Zrazy z grzybami

Zrazy z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    0,5 kg
  • grzyby świeże

    0,5 kg
  • ziemniaki

    5 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • bulion

  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem. Obsmażyć na oleju, przyprawić.
Grzyby umyć, pokroić, obgotować przez 15 minut.
W rondelku układać warstwami mięso i grzyby.
Wierzch przykryć plastrami ziemniaków.
Podlać bulionem. Dusić do miękkości. Na końcu dodać rozmieszaną z mąką śmietanę zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat