Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z masłem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 5 szt
jajko 4 szt
mąka 1 szkl niepełna
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
masło zimne 3 ćwiartki
olej do smażenia
sól
ser żółty 2,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z masłem i serem

Piersi z kurczaka ponacinać ostrym nożem tak by powstały kieszenie.
Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przygotowane piersi kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem.
Do każdej kieszeni włożyć porcję masła i startego sera.

Zwijać uważnie piersi tak by masło i ser podczas smażenia nie wypłynęło.
Brzegi roladek spiąć wykałaczkami.
Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
Na rozgrzany olej kłaść roladki i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Pod koniec smażenia zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywką.
Dosmażyć jeszcze 10 minut.
Gdy roladki będą gotowe wyjąć wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 03.05.2011 10:41
Zawsze smaczne i świetne na każdą okazję!
Tetiana 10.02.2011 10:49
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak