Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg niewiekich kształtnych ogórków

  • 1 główka czosnku

  • 3 listkki laurowe

  • 1/2 korzenia chrzanu

  • 2 łyżki nasion kopru

  • kilka liści dębu i wiśni

  • 1 łyżeczka gorczycy

  • kilkananście ziaren pieprzu

  • ok. 2 litry wody, 4 łyżki soli

    zalewa:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody i soli z dodatkiem pieprzu i gorczycy ugotować zalewę, ostudzić. Liście umyć.Chrzan umyć pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać. Przygotowane ogórki wkładać do wiaderka np. po śledziach.Powtykać kilka listków, chrzan, gorczycę i koper. Zalać przygotowaną zalewą. Na wierzch położyć coś ciężkiego np. talerz.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

01.02.2011 13:42
Klasyczne ale pyszne :)

gusia1000

27.10.2010 02:26
Zawsze są dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat