Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z polędwicy nadziewane kozim serem w towarzystwie talarków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
ser kozi 200 gram
ziemniak 5 sztuk
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z polędwicy nadziewane kozim serem w towarzystwie talarków

Polędwiczkę umyj i pokrój w plastry grubości 2 cm. lekko ugnieć mięso ( lub delikatnie ubij tłuczkiem). Na każdy plaster mięsa nalej łyżkę oliwy, posól,posyp pieprzem i natrzyj , tak, żeby rozprowadzić wszystkie smaki. Porcję koziego sera połóż na mięsie ,zawijaj ,spinaj wykałaczką ,przełóż do naczynia ,piecz w 200 stopniach 20 minut,posyp natką pietruszki ,podawaj z talarkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.02.2016 14:24
świetne roladki
adelajda 21.02.2016 16:50
dobry obiadek
Wacław 21.02.2016 13:48
pyszny obiadek
olkaaa 21.02.2016 10:52
pięknie wyglada
Małgorzata Pin 21.02.2016 10:18
Polędwiczki są super.
Babeczka35 20.02.2016 17:57
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak