Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z ricotty (Baci di ricotta)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ser ricotta 200 g
jajko 2
mąka pszenna 75 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól szczypta
cukier puder 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 0,5 łyżeczki
cynamon 0,5 łyżeczki

dodatkowo

cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z ricotty (Baci di ricotta)

Serek razem z jajkami mikserem ubijamy na gładką masę. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i wanilię, wszystko ubijamy mikserem.
Do płytkiego garnka wlewamy olej, tak 2-3cm. Na rozgrzany wykładamy ciasto łyżeczką i smażymy z obu stron. Odsączyć z tłuszczu na papierze. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.02.2016 16:51
Pyszne pączusie :)
wyattearp 21.02.2016 13:18
super pączki :)
Ada-Gaba 21.02.2016 12:59
wspaniały deserek
mysza75 21.02.2016 12:19
fajne pączucie
dom-agi 21.02.2016 09:25
Uwielbiam takie pączki!
Anna133 21.02.2016 09:10
obłędnie smaczne
Franciszek 21.02.2016 00:51
pyszne do kawy
mirosława4 20.02.2016 16:52
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak