Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 300 g
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)
koperek 2 łyżki (posiekany)
sos tatarski 400 ml
skórka z cytryny 1 łyżeczka
bułka grahamka 2 szt
cebula czerwona 1/2 szt (piórka)
sałata masłowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego

Filet z pstrąga zmiksowałem z 3 łyżkami wiedeńskiego sosu tatarskiego, łyżką koperku, solą i pieprzem (niezbyt gładko). Uformowałem 2 kotlety, które usmażyłem na patelni grillowej.
Wymieszałem resztę sosu z łyżką koperku i skórką cytryny.
Bułki po przekrojeniu na pół podpiekłem w piekarniku. Posmarowałem sosem. Na spodach bułek ułożyłem sałatę, potem kotlety, na nich rozłożyłem cebulę, polałem sosem i przykryłem wierzchami bułek. Podałem z sosem wiedeńskim tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.02.2016 23:13
świetny pomysł
IKrakowianka 20.02.2016 22:15
świetny pomysł
Aleksandra/Olcia 20.02.2016 19:23
u Ciebie zawsze pysznie :)
Czarnula666 20.02.2016 18:41
Musi być pyszny taki burger :-) wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak