Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

wieprzowina 800 g
jajko 2
kasza manna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
kajzerka 1
sól 3/4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

farsz

pieczarki 250 g
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z mięsa mielonego

Pieczarki kromy na drobno i smażymy na oleju, następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek wraz z przyprawami. Mięso mielimy razem z bułką, dodajemy przyprawy, jaja, kaszę, mąkę, i wyrabiamy na jednolitą masę.
Na rękę rozkładamy mięso wielkości klopsa – na środek nakładamy farsz i zawijamy, aby w środku został farsz.
Smażymy na oleju na dużym ogniu do zarumienienia się skrórki około 3-4 minuty. Następnie całość zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.02.2016 07:59
pyszne jedzonko do zjedzenia
KORAL 20.02.2016 19:53
Bardzo lubię takie zestawienie składników, na pewno smaczne
Róża1 20.02.2016 16:29
bardzo smaczne roladki :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak