Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada w proszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 100 gram
mleko w proszku 140 gram
kakao 50 gram
cynamon Prymat 1/3 łyżeczki
gorąca woda do przygotowania

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada w proszku

Potrzebne składniki odważamy. Przygotowane umieszczamy w misce. Mieszamy do ich połącznia. Doprawiamy cynamonem i ponownie mieszamy. Gotową czekoladę w proszku przechowujmy np. w słoiku.
Aby sporządzić 1 filiżankę gorącej czekolady odmierzamy 3-4 łyżeczki proszku. Zalewamy je gorącą, przegotowaną wodą, mieszamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.02.2016 11:59
Super jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak