Moje gołąbki

Moje gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • ryż

    1,4 szkl
  • mięso mielone

    350 g
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzącej i osolonej wody i obgotować.
Obgotowaną kapustę osączyć, a następnie oddzielić liście i odciąć grube nerwy.
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu.
Mięso mielone mieszamy z ryżem, cebulą i przyprawami, dokładnie wymieszać.
Na liściach kapusty nakładamy farsz mięsny i zwijamy.
Na spodzie rondla układamy duże liście kapusty, a na nich gołąbki, wlewamy sos pomidorowy i dodajemy do sosu kostkę bulionową, dusimy do miękkości.
Na samym końcu zaprawiamy mąką, zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tulipan

24.09.2010 16:34
uwielbiam gołabki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat