Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka- między serem a szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka
piersi z kurczaka 1
szpinak mrożony 5-6 kulek
suszone pomidory 5-6
ser mozarella 150 gram
parmezan starty 4 łyżki stołowe
masło 1 łyżka stołowa
sól i pieprz
papryka czerwona
oregano
Bazylia suszona Prymat
Czosnek suszony Prymat
ząbek czosnku 1

Porada

SMACZNEGO

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka- między serem a szpinakiem

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną pierś kroimy w kostkę lub paski, przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką, podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
Krok 1 - Bagietka- między serem a szpinakiem foto
2
Do głębokiego naczynia wrzucamy ser mozzarella, łyżkę stołową parmezanu, mrożony szpinak, drobno pokrojone suszone pomidory, łyżkę masła, czosnek granulowany do smaku, odrobinę soli, oregano, bazylię. Mieszamy składniki/ gnieciemy
Krok 2 - Bagietka- między serem a szpinakiem foto
3
Do przygotowanej masy dodajemy podsmażoną pierś, mieszamy delikatnie i odstawiamy na ok 20-30 minut.
Krok 3 - Bagietka- między serem a szpinakiem foto
4
Rozcinamy bagietkę, nakładamy do środka wcześniej przygotowaną masę, z góry sypiemy starty parmezan ok. 4 łyżki stołowe. Całość zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut w 180 stopniach C.
Krok 4 - Bagietka- między serem a szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 22.02.2016 19:44
muszę wypróbować :)
gerard.sz 22.02.2016 17:23
Wygląda apetycznie.
agnieszka214 22.02.2016 16:16
Bardzo ciekawy pomysł na zapiekankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak