Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi - Futomaki i uramaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nori 5 szt
ryż ugotowany 0,5 kg
serek śmietankowy
wasabi
łosoś filet 200 g
paluszki surimi 250 g
ogórek zielony
papryka czerwona
Szczypiorek cienki
rzodkiew marynowana (daikon) 50 g
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi - Futomaki i uramaki

Po ugotowani ryżu do sushi odstawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka, rzodkiew i łososia kroimy w paski. surimi zostawiamy całe lub kroimy wzdłuż. Kładziemy nori matową stroną do góry, nakładamy cienką warstwę ryżu i smarujemy pasek serkiem oraz wasabi. Układamy nasze składniki(według uznania) i zwijamy. Aby zrobić uromaki Matkę owijamy folią spożywczą i nakładamy ryż,następnie kładziemy nori, serek, wasabi i pozostałe składniki. Zwijamy i obtaczamy w uprażonym sezamie. Wszystko kroimy i układamy :-) Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.02.2016 09:32
wspaniała uczta
Czarnula666 18.02.2016 18:48
musze kupić lepszy aparat ;)
Madzai 18.02.2016 18:36
ale smakowite
Benita 18.02.2016 18:03
Wyglądają wspaniale
Monika-twin 18.02.2016 16:58
Rewelacja sushi
ilka01 18.02.2016 16:32
pyszności...:)
Czarnula666 18.02.2016 16:19
oczywiście ;)
adelajda 18.02.2016 15:44
Mogę się dosiąść do tego półmiska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak