Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne ruskie pierogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35dag
szczypta soli
ziemniaki 60dag
twaróg 25 dag
cebula biała
masło 1ł.
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne ruskie pierogi

Nadzienie: Ziemniaki obrać , i ugotować w osolonym wrzątku, jak ostygną to rozgnieść.Cebulę posiekać , zeszklić na maśle, dodać do ziemniaków razem z tym twarogiem, przyprawić i wymieszać. Ciasto: Mąkę przesiać zagnieść z jajkiem , tak ok 1\\2 szklanki wody , i soli. Rozwałkować , wykroić krążki i układać po łyżeczce farszu.I ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2012 18:43
bardzo dobre
izoldaaa6 29.08.2010 01:51
nie ma to jak polska potrawa: pierogi RUSKIE :)
Monika193
Monika193 27.08.2010 13:47
uwielbiam
plocia 26.08.2010 16:18
pierogi są smaczne
Kate131 23.08.2010 07:44
nie ma jak pierogi
RenataZ-et 22.08.2010 12:45
Pierogi ruskie są przepyszne... Do tego jeszcze jak są posypane przysmażaną cebulką-MNIAM!!
Margo1 21.08.2010 18:39
Ach te pierogi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak