Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
por 1 szt
słonecznik łuskany 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
sól szczypta
pieprz 1/2 łyżki
majeranek szczypta
olej 100 m;

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Ostrym nożem usuwam z udek kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Pora kroję w plasterki.
Krok 1 - Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem foto
2
W lukę po usuniętych kościach wkładam plasterki pora oraz odrobinę słonecznika. Oprószam przyprawami. Mięso spinam wykałaczkami.
Krok 2 - Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem foto
3
Udka nacieram dookoła papryką słodką, solą, pieprzem oraz majerankiem. Przygotowane udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Udka podaję z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 19.02.2016 19:36
Smaczne jedzonko
Ela427 18.02.2016 21:51
apetycznie wyglądają
Renataj 18.02.2016 18:06
Z takim farszem jeszcze udek nie robiłam:)
sliwka 18.02.2016 14:42
Super przepis;))
Małgorzata Pin 18.02.2016 14:12
Wyglądają znakomicie.
mysza75 18.02.2016 12:36
pysznie wyglądają
Mniam 18.02.2016 11:38
Przepyszne udka! Ciekawe nadzienie :)
norweska20 18.02.2016 11:22
super pomysł
Ewelina1991 18.02.2016 10:35
pyszne mięsko
RenataZ-et 18.02.2016 10:24
ciekawa propozycja
pestka 18.02.2016 09:55
wyglądają bardzo smacznie
Damiano
Damiano 18.02.2016 09:38
smaczne mięsko
gosia56 18.02.2016 09:34
super pomysł
Wafelek2601 18.02.2016 09:26
Bardzo smaczne
Edita 18.02.2016 09:00
pyszny przepis
Poison1988 18.02.2016 07:57
robię podobnie, też usuwam kości tylko faszeruję mięskiem, ryżem i pieczarkami :) super!
Janina 18.02.2016 07:45
Fajny przepis;))
KORAL 18.02.2016 00:09
Apetyczne......
gosia1988 17.02.2016 22:56
smaczne danie
Iwusia 17.02.2016 22:52
podoba mi się połączenie składników
Łukasz15 17.02.2016 22:39
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak