Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus z burakami podane z krakersami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

hummus

buraki czerwone pieczone 200 g
cieciorka konserwowa
ząbki czosnku 3 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz

krakersy

mąka pszenna 250 g
woda 100 ml
olej 50 g
sól łyżeczka
cukier łyzeczka
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
sezam 2 łyżki
żółtko surowe

Przepis i sposób przygotowania na: Hummus z burakami podane z krakersami

Kroki postępowania

1
Ciecierzyce odsączamy z zalewy i wsypujemy do wysokiego naczynia. Dodajemy czosnek i pokrojone buraki.
Krok 1 - Hummus z burakami podane z krakersami foto
2
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Krakersy pieczemy 10-13 minut. Smacznego ;)
3
Zagniatamy ciasto na krakersy ( dodajemy wszystkie składniki oprócz żółtka). Wałkujemy na cienki placek i kroimy na wybrany kształt. Smarujemy żółtkiem.
Krok 3 - Hummus z burakami podane z krakersami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak