Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1/2 opakowania
jabłko 1 sztuka
rodzynki 3 garście
jogurt naturalny 150 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
cukier 1 łyżeczka
sok z limetki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego

Kroki postępowania

1
Pędy selera umyć i drobno pokroić. Przełożyć do miski.
Krok 1 - Surówka z selera naciowego  foto
2
Jabłko umyć dokładnie i nieobrane zetrzeć na grubym oczku tarła.
Krok 2 - Surówka z selera naciowego  foto
3
Dodać podaną ilość rodzynek.
Krok 3 - Surówka z selera naciowego  foto
4
Dodać sól morską.
Krok 4 - Surówka z selera naciowego  foto
5
Dodać także łyżeczkę cukru.
Krok 5 - Surówka z selera naciowego  foto
6
Następnie wcisnąć sok z limonki.
Krok 6 - Surówka z selera naciowego  foto
7
Na koniec dodać podanąilość jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Krok 7 - Surówka z selera naciowego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.02.2016 09:36
na pewno pyszna')
Róża1 17.02.2016 16:49
bardzo smaczna surówka !!! moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak