Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po meksykańsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 g
mięso mielone 250 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1/3 puszki
pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól i pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
bazylia
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po meksykańsku

1. Mięso mielone przekładam na patelnię. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie.
2. Następnie dodaję pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Mieszam i duszę około 5 minut.
3. Do mięsa i warzyw dodaję kukurydzę konserwową oraz koncentrat. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz pieprzem cayenne.
4. Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i wykładam na talerz. Na środek talerza nakładam solidną porcję sosu. Wierzch posypuję natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.07.2016 14:50
Ciekawe danie
RenataZ-et 17.02.2016 09:45
zdecydowanie moje smaki!
dom-agi 17.02.2016 09:01
Musi być pyszny!
Ewelina1991 17.02.2016 08:45
pyszności na talerzu!!
kd045 17.02.2016 08:14
Bardzo smaczne!
JulkaTomeczek 16.02.2016 23:29
Pyszne danie
Róża1 16.02.2016 21:23
przepyszne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak