Przepis i sposób przygotowania na: Murzynki otulone wiórkami kokosowymi
Kroki postępowania
Do rondla włożyć masło, dodać cukier, kakao i mleko, zagotować. Następnie wsypać połamaną czekoladę, dodać aromat, sok z cytryny lub spirytus, wymieszać.
mąka tortowa | 40 dag |
jajko | 3 szt |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
cukier puder | 1/2 szkl |
mleko | 1 szkl |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 15 dag |
masło | 15 dag |
mleko | 100 ml |
czekolada gorzka | 10 dag |
sok z cytryny | do smaku ( lub spirytus) |
aromat migdałowy | ( aromat o dowolnym smaku) |
wiórki kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: