Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili Con Carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 większej
pomidory krojone z puszki 400 g
fasola czerwona z puszki 400 g
kukurydza w puszce 400 g
papryka czerwona
cebula czerwona
ząbek czosnku
oregano suszone
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat zmielić
kolendra mielona
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chili Con Carne

Kroki postępowania

1
Czosnek drobno siekamy, paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej patelni przesmażamy wszystkie pokrojone warzywa z 2 łyżkami oliwy.
Krok 1 - Chili Con Carne foto
2
Pierś kurczaka obmywamy i osuszamy.
Mięso kroimy w dość drobne paski i posypujemy przyprawami ( chili , pieprzu cayenne proponuję dodać niewiele, zawsze można go dodać pod koniec).
Krok 2 - Chili Con Carne foto
3
Do warzyw dodajemy mięso . Smażymy na silnym ogniu , do zrumienienia się mięsa. Potem dodajemy pomidory z puszki.
Krok 3 - Chili Con Carne foto
4
Zmniejszamy ogień i kolejno dodajemy przecedzoną i opłukaną czerwoną fasolę i kukurydzę. Mieszamy i ewentualnie dolewamy gorącej wody.
Krok 4 - Chili Con Carne foto
5
Zmniejszamy płomień i przykrywamy patelnię. Gotujemy ok. 20-25 minut , od czasu do czasu mieszając i sprawdzając stan płynu.
Krok 5 - Chili Con Carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 16.02.2016 21:52
Zgadza się....
gosia561 16.02.2016 20:54
dobrze zrobiona klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak