Kotlet schabowy z kieszenią

Kotlet schabowy z kieszenią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    1 dość gruby
  • ser żółty

    1 plaster
  • szałwia

    1 gałązka
  • rozmaryn Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżeczki
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    1/2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlet schabowy z kieszenią
Przygotować składniki
Krok 2 - Kotlet schabowy z kieszenią
Mięso umyć i osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem i wyciąć kieszeń. Oprószyć pieprzem czarnym mielonym Prymat i lekko solą (ser jest słony).
Krok 3 - Kotlet schabowy z kieszenią
Do kieszonki włożyć plaster sera oraz szałwię i spiąć drewnianą wykałaczką. Bułkę tartą wymieszać z orzechami i papryką słodką Prymat.
Krok 4 - Kotlet schabowy z kieszenią
Mięso oprószyć mąką i zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkami. Kotlet smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Krok 5 - Kotlet schabowy z kieszenią
Podawać z ziemniakami z koperkiem oraz mizerią.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

28.02.2016 22:21
ale pyszności, mniam

avre

26.02.2016 11:46
ROBIE! wiem, że będzie pyszne. Ale po co w składnikach jest rozmaryn? Gdzie sie go dodaje?

Konczi

16.02.2016 17:56
bardzo lubię :) pycha

Janina

16.02.2016 17:15
Bardzo lubię taka bogatą kieszeń;))

IZABELA29

16.02.2016 17:07
lubie to i to bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat