Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
filet z kurczaka 1 pojedynczy
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 15 dag
pomidor 1/2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
ser żółty 15 dag
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serce

Kroki postępowania

1
Pieczarki i fileta pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i chwilę podsmażyć.
Krok 1 - Francuskie serce  foto
2
Następnie poszatkować cebulę i pokroić w kostkę pomidora.
Krok 2 - Francuskie serce  foto
3
Dodać do mięsa i pieczarek i cały czas podsmażać. Przyprawić wedle uznania. Dodać połowę startego sera żółtego i poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Odłożyć na chwilę na bok.
Krok 3 - Francuskie serce  foto
4
Z ciasta francuskiego wyciąć 2 takiej samej wielkości serca.
Krok 4 - Francuskie serce  foto
5
Na jednego nałożyć przygotowany farsz, posypać resztą startego sera, nałożyć drugą część ciasta, docisnąć po bokach w każdym miejscu, aby zlepić ciasto.
Krok 5 - Francuskie serce  foto
6
Delikatnie nakłuć w kilku miejscach widelczykiem. Roztrzepać żółtko, nałożyć pędzelkiem na wierzch ciasta.

Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać natką pietruszki i keczupem.
Krok 6 - Francuskie serce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 16.02.2016 17:05
Ale ładne!To dla ukochanego?
Aleksandra/Olcia 16.02.2016 13:33
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak