Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
marchewka 3
pietruszka 2
seler 1
ziemniaki ugotowane 4
cebula 2
czosnek 2
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
Szafran nitki Prymat
masło 2 łyżki
krem fraiche 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, wkładamy grzyby i pokrojone warzywa - marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek. Przyprawiamy do samku solą, pieprzem i szafranem. Gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie dodajemy wodę. Gotujemy przez ok. 40 minut. Potem dodajemy pokrojone, ugotowane wcześniej ziemniaki. Czekamy aż wywar ochłodnie. Wszystko miksujemy, odcedzamy przez sitko. Podgrzewamy dodając masło i krem fraiche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.02.2012 00:13
Ulubiona zupka mojego mężusia
SmakolykiJoanny 29.09.2010 08:58
egzotyczna
justyna111 02.09.2010 17:30
uwielbiam zupę grzybową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak