Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z keftą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 1 mała szklanka
oliwa 0,5 szkalnki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżczka
sos pomidorowy
papryka
pieczarki
ser
kefta

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z keftą

Mieszamy mąke z mlekiem i oliwą z oliwek. Dodajemy cukier i sól. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na ok. godzinę. Następnie na formę kładziemy ciasto, któremu nadajemy kształt koła. Nakładamy sos pomidorowy, paprykę i pieczarki. Wkładamy do piekarnika na 200 stopni na ok. 20 minut. Potem kładziemy keftę (mięso mielone wołowe, wymieszane z pokrojoną cebulą, doprawione do smaku solą, pieprzem i papryką.) Posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.09.2011 19:40
Jestem ogromną entuzjastką pizzy, a Twoja wygląda bardzo apetycznie :)
adam1f 17.09.2011 23:10
niezła
ewelinapac 16.08.2011 20:04
pycha
pioge7 13.01.2011 19:16
mniam
Agnieszka172 30.12.2010 22:33
ja też nie, ale chętnie bym spróbowała
SmakolykiJoanny 01.10.2010 07:30
kefty nigdy nie jadłam
js28 16.09.2010 11:33
wygląda pysznie :)
justyna111 11.09.2010 11:13
extra pizza
koteczek22 10.09.2010 21:48
uwielbiam pizze na pewno ta jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak