Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    2
  • mąka

    5 dkg
  • boczek

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce, osolić, dodać przyprawy, mąkę, cebulę, skwarki, dobrze wymieszać i nadziać jelita. Związać końce nitką, żeby nie wyleciało nadzienie. Słoninę pokroić na plasterki i położyć na blasze. Kiszki wstawić do piekarnika, piec ok 2 godz., aż nabiorą jasnobrązowego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat