Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 750 g
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
papryczka chili 1/2 szt
cebula 1 szt
woda mineralna 100 ml
ząbki czosnku 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
bazylia świeża 1 garść
oliwa 2 łyżki
sól
cukier szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Orzeźwiający, chłodzący, letni pomysł na obiad w upalne dni. Chłodnik z bombą witaminową, w którym słodki smak dojrzewających w słońcu pomidorów idealnie komponuje się z ostrością papryczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

Pomidory sparzyć, usunąć skórę i pokroić w mniejsze cząstki. Papryki umyć i pozbawić gniazda nasiennego. Paprykę pokroić w kostkę a papryczkę chilli drobno posiekać. Obrać ogórka i cebulę, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do blendera, wlać wodę, dodać sok z cytryny, obrany czosnek, bazylię, oliwę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić wedle uznania solą i cukrem. Najlepiej podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.02.2016 10:42
z pewnością pyszny
Ola1984 15.02.2016 09:12
Bardzo ciekawy przepis :)
bryndzia93 14.02.2016 20:17
Wygląda bardzo apetycznie! :)
sliwka 14.02.2016 19:22
Uwielbiam;)))
Marta1986 14.02.2016 19:22
bardzo apetyczne
Małgorzata92 14.02.2016 19:21
Pomysłowy przepis :)
Wafelek2601 14.02.2016 19:13
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak