Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pasta curry zielona 1 łyżka
mleko kokosowe 1 puszka
trawa cytrynowa 1 szt
sos sojowy 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Podawać do ryżu lub pieczywa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie curry

Pierś kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w grubszą kostkę. Podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek pokroić bardzo drobno lub wycisnąć. Podsmażyć cebulę i czosnek o dodać do mięsa i razem chwilę poddusić. Trawę cytrynową drobną pokroić i dodać do kurczaka. Dodać mleko kokosowe, pastę curry i przyprawy, dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 15.02.2016 11:06
super odmiana na danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak