Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza na razowym cieście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1,5 szklanki
drożdże suche 1/2 opakowania
woda letnia 100 ml
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieczarki 10 sztuk
cebula biała 1 sztuka
mozarella 1 kulka
ser żółty 100 gram
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 2 łyżki
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: pizza na razowym cieście

Do dużej miski wsypać mąkę szczyptę soli , dodać drożdże i tyle letniej wody aby dało się zagnieść ciasto , wyrobić ( około 5 minut ) dolać oliwę i wgnieść w ciasto , miskę przykryć ściereczką i odstawić na pół godz, w tym czasie pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w pióra cebulą ,posypać przyprawą do pizzy.Ser mozzarellę pokroić na plastry ,ser żółty zetrzeć na tarce .Jak ciasto wyrośnie podzielić na części lekko rozwałkować , posmarować ketchupem ,ułożyć pieczarki ,plastry mozzarelli i posypać serem żółtym.Piec w 200 stopniach 15 minut.
Podawać na ciepło .
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 15.02.2016 20:56
apetycznie na stole
adelajda 14.02.2016 17:43
domowa najsmaczniejsza :)
olkaaa 14.02.2016 15:44
brzmi kusząco
Ola1984 14.02.2016 14:37
Taką pizzę lubię :)
joannaa24 14.02.2016 14:32
Apetyczna pizza
Motorek 14.02.2016 12:46
bardzo dobra pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak