Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bagietką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
ser żółty 20 dag
bagietka 1 sztuka
sól i pieprz wg uznania
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bagietką

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażyć na patelni z niewielką ilością oleju. Pieczarki pokroić w mniejsze kawałeczki i także podsmażyć na osobnej patelni.

Mięso i pieczarki połączyć ze sobą. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Zapiekanka z bagietką foto
2
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Bagietkę pokroić w mniejsze kawałki (kromeczki).
Krok 2 - Zapiekanka z bagietką foto
3
Naczynie żaroodporne natłuścić margaryną. Na dno wyłożyć mięso z pieczarkami. Pokrojoną bagietkę wyłożyć na mięso.
Krok 3 - Zapiekanka z bagietką foto
4
Cebulę pokroić w kawałeczki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć lekko.
Krok 4 - Zapiekanka z bagietką foto
5
Na bagietki wysypać cebulę i ser żółty. Posypać natką pietruszki. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180 st.
Krok 5 - Zapiekanka z bagietką foto
6
Po tym czasie wyjąć i jeśli trzeba posypać raz jeszcze poszatkowaną natką pietruszki.
Krok 6 - Zapiekanka z bagietką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 16.02.2016 18:33
Wygląda przepysznie
Motorek 14.02.2016 12:48
fajna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak