kaczka imbirowo sojowa

kaczka imbirowo sojowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kaczki

    35 dag
  • sól, pieprz

  • masło

    1 łyzka
  • ciemny sos sojowy

    4 łyzki
  • dymka

    2 szt
  • miód

    1 łyzka
  • pszenne placki gotowe lub kromki pieczywa tostowego

    4 szt
  • imbir świeży

    2-3 cm
  • kiełki rzodkiewki

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórke fileta nacinamy w krateczke.Posypujemy sola i pieprzem.Imbir obieramy i siekamy,nacieramy mieso.Dymke kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło,układamy filet skórka do dołu.Smazymy 5 minut.Odwracamy zmniejszamy płomien i smazymy jeszcze 2-3 minuty.Mieso umieszczamy w naczyniu zaroodpornym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stponi.Pieczemy 15 minut.Gotowy filet tniemy w cienkie plasterki i składamy na pól.Umieszczamy na plackach.Posypujemy dymka i kiełkami.Polewamy sosem sojowym wymieszanym z miodem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat