Galaretka z nóżek

Galaretka z nóżek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nóżki wieprzowe

    75 dag
  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • żelatyna

    5 łyżek
  • ocet

    2 łyżki
  • białka

    2 sztuki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • wieprzowina

    25 (chuda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować w wywarze z włoszczyzny.Wywar odcedzić.Do letniego wywaru dodać ocet,rozpuszczoną żelatynę,białka,czosnek i sklarować( zagotować i jeszcze raz przecedzić).Mięso oddzielić od kości,pokroić w kostkę.Ułożyć w salaterkach,zalać tężejącym wywarem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

04.12.2011 11:55
Biorę mniej wody i nie dodaję żelatyny

madzialena19

21.08.2010 15:55
Lubię galaretkę,smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat