Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarniak na szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 g
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 1 szt
śmietana gęsta 4 łyżki
filety rybne 800 g (czarniak)
mąka 5 łyżek
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czarniak na szpinaku

Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Dodajemy śmietanę, chwilę razem dusimy (cały czas mieszamy, by nam się nie przypaliło). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem.

Polecamy ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.08.2016 07:10
Pyszna rybka
bertpvd 13.02.2016 19:24
pyszna rybka :)
Aleksandra/Olcia 13.02.2016 19:22
ale pyszności
Stenka 13.02.2016 17:16
ciekawe połączenie
agaK. 13.02.2016 14:30
Lubię szpinak w takich połączeniach, ogólnie do mięs.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak