Danie chińskie

Danie chińskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 piersi z kurczaka

  • garść fioletowej fasoli

  • po połowie papryki czerwonej, zielonej i żółtej

  • kilka grzybów chińskich mun

  • po garści kukurydzy i groszku

  • sos sojowy

  • przyprawy

    do smaku
  • kalafior

    kilka kawałek
  • ryż

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalać wrzątkiem i parzyć ok. 30min. W tym czasie wstawić ryż z 2 łyżkami warzywka. Po ugotowaniu wysypać ryż do garnka. Piersi z kurczaka pokroić w słupki i usmażyć doprawiając solą, carry i pieprzem. Gdy zacznie dochodzić wlać sos sojowy. Po usmażeniu przełożyć mięso do garbka z ryżem. Dodać pokrojone w paski grzybki. Wsypać kukurydzę i groszek. Papryki pokroić w cieniutkie paski, cebulę w krążki i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Wszystko przełożyć do garnka. Doprawić przyprawą chińską i wymieszać. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

19.05.2012 11:16
pycha!;D

gusia1000

27.10.2010 02:28
Na pewno warto to danie robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat