Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie chińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 piersi z kurczaka
garść fioletowej fasoli
po połowie papryki czerwonej, zielonej i żółtej
kilka grzybów chińskich mun
po garści kukurydzy i groszku
sos sojowy
przyprawy do smaku
kalafior kilka kawałek
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Danie chińskie

Grzyby zalać wrzątkiem i parzyć ok. 30min. W tym czasie wstawić ryż z 2 łyżkami warzywka. Po ugotowaniu wysypać ryż do garnka. Piersi z kurczaka pokroić w słupki i usmażyć doprawiając solą, carry i pieprzem. Gdy zacznie dochodzić wlać sos sojowy. Po usmażeniu przełożyć mięso do garbka z ryżem. Dodać pokrojone w paski grzybki. Wsypać kukurydzę i groszek. Papryki pokroić w cieniutkie paski, cebulę w krążki i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Wszystko przełożyć do garnka. Doprawić przyprawą chińską i wymieszać. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.05.2012 11:16
pycha!;D
gusia1000 27.10.2010 02:28
Na pewno warto to danie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak