Grillowana pierś z kurczaka w marynacie

Grillowana pierś z kurczaka w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 połówka
  • miód

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

  • papryka słodka mielona

  • zioła prowansalskie

  • czosnek granulowany

  • ryż

    100-150 g
  • kurkuma mielona

  • brokuły

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę do mięsa: wymieszać olej z miodem i sosem sojowym oraz przyprawami. Pierś opłukać, odkroić tłuszcz, żyłki itp, przekroić na pół jak na kotlety, lekko roztłuc. Obtoczyć w marynacie. Włozyć do lodówki pod przykryciem na 15 minut. Po tym czasie, zawinąć każdy kawałek w folię aluminiową. Piec na grillu elektrycznym aż się zrumienią (zazwyczaj 4 minuty). Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z kurkumą dla koloru. Brokuły ugotować (wrzucić różyczkami do dołu do gotującej się wody, gotować 3-5 minut az będą miękkie).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wirtualnykucharz

24.01.2017 17:18
pyszny przepis

w mojej kuchni

11.02.2016 23:15
Apetyczne jedzonko

IKrakowianka

11.02.2016 18:42
apetyczne danie

agnieszka214

11.02.2016 16:45
Wspaniały obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat