Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 0,5 kg
olej kokosowy 2 łyżki
ząbek czosnku 4 szt
marchew 1 szt
fasolka szparagowa 0,1 kg
bambus pędy 0,2 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
imbir 2 cm
olej sezamowy 2 łyżki
kapusta pekińska 0,5 szt
sos ostrygowy 2 łyżki
sos sojowy jasny 2 łyżki
cukier trzcinowy 20 gram
skrobia ziemniaczana 1 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Cielęcinę pokrojoną w kostkę mieszamy z olejem kokosowym, pieprzem oraz drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na 30 min, następnie obsmażamy na patelni (po około 3 min z każdej strony), przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 20 min w 180 stopniach
Krok 1 - Cielęcina  z kapustą pekińską foto
2
Pędy bambusa krótko obgotowujemy w garnku, odcedzamy. Marchew kroimy w słupki, razem z fasolką gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Cebulę pokrojoną w kostkę, paprykę pokrojoną w słupki i drobno posiekany imbir podsmażamy an oleju sezamowym. Doprawiamy pieprzem.
Krok 2 - Cielęcina  z kapustą pekińską foto
3
Dodajemy ugotowaną marchew, fasolkę i bambus, pokrojoną kapustę pekińską. Do warzyw dodajemy mięso, doprawiamy do smaku sosem ostrygowym, sojowym oraz cukrem. Wlewamy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 3 łyżkami zimnej wody. Energicznie mieszamy aż do zgęstnienia sosu. Danie podajemy z makaronem lub ryżem.
Smacznego!
Krok 3 - Cielęcina  z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 12.02.2016 13:27
Wygląda znakomicie.
marcia7 11.02.2016 17:30
dobrze to wygląda
agnieszka214 11.02.2016 16:51
Bardzo fajne danie
Megg 11.02.2016 12:04
super smaczne danie
Krystyna32 11.02.2016 10:16
wygląda pysznie
Róża1 11.02.2016 10:14
smaczne danie :-).
sliwka 11.02.2016 09:29
Uwielbiam, smakowite danie;))
Krzysztof15 11.02.2016 09:28
bardzo pyszna
ilka01 11.02.2016 09:24
super przepis :)
bertpvd 11.02.2016 09:19
Piękne, kolorowe, smaczne danie !
Małgorzata92 11.02.2016 08:41
Musi być smaczne :)
Futka 11.02.2016 08:22
Pyszne i delikatne mięsko w zdrowym towarzystwie :) Palce lizać :)
Ewelina1991 11.02.2016 08:18
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak