Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
kurki garść
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
oliwa 2 łyżki
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
wywar warzywny 1,5 szklanki
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurkami

Zeszklić cebulę na oliwie, dodać czosnek i połowę pokrojonych kurek.
Dodać ryż i smażyć przez około minutę. Zalać winem i odparować.
Wlać porcję wywaru (aby zakryć ryż) i gotować na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu aż ryż wchłonie cały płyn. Stopniowo dolewać wywar w miarę jak ryż będzie go wchłaniał, gotować około 20 minut do miękkości. Wraz z ostatnią porcją bulionu dodać pomidory.
Posypać parmezanem. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.02.2016 11:25
wyśmienite danie :-)
Habibi 11.02.2016 10:02
moje smaki :)
Edita 11.02.2016 09:34
PYSZNY PRZEPIS
Ola1984 11.02.2016 09:31
Fajne danie :) Uwielbiam risotto :)
Futka 11.02.2016 09:30
Bajeczne połączenie :) Dla mnie idelane :D
tobi1989 11.02.2016 09:04
Musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak