Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki krojone obgotowane 1 kg
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 opakowanie
majeranek 1 łyżka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mąka 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
wołowina 1/2 (na rosół)

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki moczymy.Zalewamy wrzącą wodą, gotujemy, odcedzamy. Ponownie zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Jednocześnie w drugim garnku gotujemy rosół z mięsa wołowego i warzyw.Mięso miękkie wyciągamy, obieramy z kości i dodajemy do wywaru.Flaki odcedzamy i dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawę do flaków.Gotujemy 10 minut. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki i 2 łyżek oleju. Rozprowadzamy zasmażkę we flaczkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 07.04.2012 20:38
bardzo lubię takie
marta0906 06.10.2010 18:28
uwielbiam flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak