Flaczki

Flaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki krojone obgotowane

    1 kg
  • przyprawa do flaków

    1 opakowanie
  • majeranek

    1 łyżka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • wołowina

    1/2 (na rosół)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki moczymy.Zalewamy wrzącą wodą, gotujemy, odcedzamy. Ponownie zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Jednocześnie w drugim garnku gotujemy rosół z mięsa wołowego i warzyw.Mięso miękkie wyciągamy, obieramy z kości i dodajemy do wywaru.Flaki odcedzamy i dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawę do flaków.Gotujemy 10 minut. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki i 2 łyżek oleju. Rozprowadzamy zasmażkę we flaczkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula5

07.04.2012 20:38
bardzo lubię takie

marta0906

06.10.2010 18:28
uwielbiam flaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat