Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabik duszony przez pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula 2 szt
pieczarki 10 szt
bulion mięsny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: schabik duszony przez pieczarki

Schab kroimy na kotlety grubości około 1,5 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryka ostrą po czym podsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Dodajemy cebulę posiekana w piórka i pieczarki, podsmażamy jeszcze około 3 minuty. Zalewamy bulionem tak aby zakryć mięso i dusimy pod pokrywką około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.02.2016 08:55
pyszne jedzonko
Pani Domu 11.02.2016 07:27
smacznie uduszony
ania2610 10.02.2016 15:31
na pewno pyszny!
w mojej kuchni 10.02.2016 15:13
pyszne mięsko do zjedzenia
atort111
atort111 10.02.2016 15:10
smakowite danie
Wacław 10.02.2016 13:45
pyszny obiad :-)
JulkaTomeczek 10.02.2016 12:46
Ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak