Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki szpinakowe zapiekane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt.
szpinak mrożony 1/2 kg
masło 25 gram
cebula biała 1 szt
śmietanka 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
ser żółty 10 dag
tłuszcz do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki szpinakowe zapiekane

Wykonanie:
Szpinak włożyć do rondelka i odparować na wolnym ogniu. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanym maśle zrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać szpinak wymieszany ze śmietanką i mieszając odparować do końca. Następnie przyprawić do smaku, ułożyć na naleśnikach i posypać połową sera. Zwinąć posypać pozostałym serem, polać tłuszczem i zapiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 10.02.2016 15:10
smakowite danie
Franciszek 10.02.2016 00:29
pyszne jedzenie
kd045 09.02.2016 21:37
Muszę takich spróbować
marcia7 09.02.2016 21:05
pysznie zapieczone
gosia561 09.02.2016 19:12
takie to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak