Sposób przygotowania
Filety rozcinamy na 4 płaty.Kazdy przykrywamy folja spozywcza i rozbijamy tłuczkiem.Mieso opruszamy sola i pieprzem Szparagi gotujemy w posolonej wodzie.Wyjmujemy i studzimy.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Plastry boczku tniemy na połówki.Na płatach miesa układamy plastry boczku i po 2 szparagi.Składamy na pół ,ew. spinamy wykołaczkami.Ziemniaki odcedzamy obueramy z łupinek.Na patelni rozgrzewamy olej.Wkładamy mieso i smazymy 3 minuty z kazdej strony.Przykrywamy plastrami sera i smazymy jeszcze 5 minut.Podawamy z ziemniakami.
Komentarze
A Ty, co o tym myślisz?
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !