Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagowe sakwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójne filety z kurczaka 2 szt
białe szparagi 8 szt
małe ziemniaki 8 szt
żółty ser 4 plastry
olej 3 łyzeczki
sól, pieprz
boczek 2 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: szparagowe sakwy

Filety rozcinamy na 4 płaty.Kazdy przykrywamy folja spozywcza i rozbijamy tłuczkiem.Mieso opruszamy sola i pieprzem Szparagi gotujemy w posolonej wodzie.Wyjmujemy i studzimy.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Plastry boczku tniemy na połówki.Na płatach miesa układamy plastry boczku i po 2 szparagi.Składamy na pół ,ew. spinamy wykołaczkami.Ziemniaki odcedzamy obueramy z łupinek.Na patelni rozgrzewamy olej.Wkładamy mieso i smazymy 3 minuty z kazdej strony.Przykrywamy plastrami sera i smazymy jeszcze 5 minut.Podawamy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak